Een uur na zonsondergang, als het nog flink schemert, kun je laag in het westen de planeet Jupiter nog net zien. Verwar Jupiter niet met Venus, die veel helderder is en hoger aan de hemel staat.
20 maart: Begin van de lente (dag en nacht even lang)
Begin van de astronomische lente: om 22.24 uur beweegt de zon van zuid naar noord over de evenaar. Rond deze datum duren dag en nacht overal op aarde even lang.
21 maart: Nieuwe Maan (geen maan)
Nieuwe Maan (18.23 uur).
24 maart: Maansikkel dichtbij Venus
Fraaie samenstand van de maansikkel en de heldere planeet Venus. De twee hemellichamen zijn tijdens de avondschemering al zichtbaar; om 20.30 uur, als het echt donker is geworden, staan ze nog steeds vrij hoog boven de westelijke horizon.
25 maart: Zevengesternte boven maan
Vanavond staat het Zevengesternte, de bekende sterrenhoop in de Stier, vrijwel recht boven de wassende maan. Kijk rond 21.30 uur, hoog aan de westelijke hemel.
26 maart: Zomertijd: klok een uur vooruit
Invoering van de zomertijd. Om 02.00 uur gaat de klok één uur vooruit, van 02.00 uur Midden-Europese Tijd (MET) naar 03.00 uur Midden-Europese Zomertijd (MEZT).
28 maart: Mars rechtsonder halve maan
Vanavond is een mooie samenstand zichtbaar van de vrijwel half verlichte maan en de planeet Mars, op kleine afstand rechtsonder de maan. Tussen 22.00 en 22.30 uur staat het duo hoog in het westzuidwesten.
29 maart: Eerste Kwartier (halve maan)
Eerste Kwartier (04.32 uur). De Eerste Kwartier-maan staat in het voorjaar aan het begin van de avond altijd heel hoog aan de hemel. Op geruime afstand linksboven de maan zie je de sterren Castor en Pollux in het Dierenriemsterrenbeeld Tweelingen. Kijk vanaf 21.30 uur.
30 maart: Castor en Pollux (Tweelingen) rechts van maan
Castor en Pollux in de Tweelingen staan vanavond pal rechts van de maan. Bekijk de groepering vanaf 22.00 uur, hoog aan de zuidwestelijke hemel.