20 maart: Sterrenkundige lente: dag en nacht overal even lang
Begin van de sterrenkundige lente (10.37 uur): de zon beweegt van zuid naar noord over de evenaar. Rond deze datum duren dag en nacht overal op aarde even lang.
21 maart: Maan omringt door Winterzeshoek (avond)
Eerste Kwartier (15.40 uur). De half verlichte maan wordt ’s avonds omringd door de heldere sterren van de Winterzeshoek: Capella in het sterrenbeeld Voerman, Castor en Pollux in de Tweelingen, Procyon (Kleine Hond), Sirius (Grote Hond), Rigel (Orion) en Aldebaran (Stier).
22 maart: Castor en Pollux (Tweelingen) linksboven maan
Linksboven de maan zie je de sterren Castor en Pollux in het Dierenriemsterrenbeeld Tweelingen. Kijk rond 21.30 uur, hoog in het zuidwesten.
23 maart: Castor en Pollux (Tweelingen) rechtsboven maan
Rond 21.00 uur staat de maan zeer hoog in het zuiden, vrijwel exact op één lijn met de sterren Castor en Pollux in het sterrenbeeld Tweelingen, rechtsboven de maan.
25 maart: Regulus (Leeuw) onder maan (avond)
Vrijwel recht onder de maan is vanavond de ster Regulus in het sterrenbeeld Leeuw zichtbaar. Bekijk de samenstand vanaf 21.00 uur, wanneer maan en ster hoog in het zuidzuidoosten staan.
28 maart: Zomertijd: klok een uur vooruit
Invoering van de zomertijd. Om 02.00 uur Midden-Europese Tijd (MET) wordt de klok verzet naar 03.00 uur Midden-Europese Zomertijd (MEZT).
28 maart: Spica (Maagd) linksonder volle maan
Volle Maan (20.48 uur). Rond 23.30 uur zie je de maan al vrij hoog in het zuidoosten. Op grote afstand linksonder de maan is Spica zichtbaar, de hoofdster van de Maagd.
29 maart: Spica (Maagd) rechtsonder maan
Rechtsonder de opkomende maan is vanavond de ster Spica in het sterrenbeeld Maagd zichtbaar. Rond middernacht staan de twee hemellichamen al vrij hoog in het zuidoosten.