Tijdens de ochtend is de landelijke kick-off door VHTO. Daarna zijn er programma’s georganiseerd door de NOVA-instituten in Amsterdam en Groningen.
NOVA organiseert in de middag een virtuele reis door het heelal. Het voordeel van een virtueel evenement is dat alle groepen meisjes door het hele land kunnen meedoen! We starten met een planetariumvoorstelling-op-afstand. Daarna is er een vraag- en antwoordsessie en kun je aan studenten al je vragen stellen over hoe je zelf sterrenkundige kan worden. Tijdens de voorstelling kun je je vragen stellen over het heelal. En in de vraag-en-antwoordsessie praten we over hoe je zelf een sterrenkunde-gerelateerde studie of carrière kunt volgen.
Programma (online)
10.00-11.00 uur: Landelijke VHTO kick-off voor alle deelnemers aan Girls' Day 2021
11.00-12.30 uur: Lokale evenementen
13.00-14.30 uur: Reis mee met NOVA door het heelal (1 uur) + Q&A met sterrenkundigen (30 min)
Docenten: meld je aan voor de reis door het heelal (voor groep 7 t/m klas 2)
Ben je een docent en wil je met een groep meiden meereizen door het heelal? Stuur dan voor maandagavond 12 april een e-mail naar info@astronomie.nl met ‘Girls Day 2021’ als titel. Zet in de mail: jouw naam, de naam en de plaats van de school, het aantal meisjes dat meedoet, hun leeftijd en het onderwijsniveau. Je krijgt dan in de ochtend van 15 april de Teams-link voor het evenement.
Wat heb je nodig?
- Computer met geluid
- Microsoft Teams (geïnstalleerd of via een bijgewerkte browser)
- Goede internetverbinding
- Vragen voor de sterrenkundigen!
Doet je school niet mee? Kijk de opname na afloop!
Ben je een meisje tussen 10-15 jaar en doet je school niet mee? Dan kun je helaas niet meedoen met de live-sessie. We nemen de sessie wel op en kunnen je een link sturen na afloop. Wil je de link ontvangen? Stuur dan een e-mail naar info@astronomie.nl met ‘Girls Day 2021’ als titel en geef je naam, leeftijd, onderwijsniveau en plaats door.
Archiefbeeld van Girls' Day in de koepel van het mobiel planetarium.