De Vici-beurzen bieden onderzoekers 1,5 miljoen euro om in 5 jaar een innovatieve onderzoekslijn te verkennen en een eigen onderzoeksgroep op te bouwen. Met de subsidie stelt Hessels een onderzoeksgroep samen van promovendi en postdocs die gehost zullen worden bij ASTRON, JIVE en de Universiteit van Amsterdam. De eerdere onderzoeksactiviteiten van Hessels werden gedeeltelijk gefinancierd door NWO Veni en Vidi-subsidies, die samen met de Vici het NWO-Talentprogramma vormen.
In het AstroFlash-project zal Hessels het Europese VLBI-netwerk - een wereldwijd netwerk van radiotelescopen - gebruiken om de posities van snelle radioflitsen (Fast Radio Bursts, of FRB's) nauwkeurig te lokaliseren. FRB's werden ontdekt in 2007. Hoewel de FRB's mysterieus blijven, hebben astronomen aangetoond dat deze flitsen van radiolicht van milliseconden afkomstig zijn van verre sterrenstelsels. Wat de FRB's ook produceert, het heeft uitzonderlijk veel energie en is anders dan alles wat astronomen eerder hebben bestudeerd. De FRB's houden daarom een grote wetenschappelijke belofte in om nieuwe inzichten te geven. Ze zijn ook een uniek hulpmiddel om het anders onzichtbare materiaal in en tussen sterrenstelsels te onderzoeken.
Het identificeren van de gaststerrenstelsels van FRB's is van cruciaal belang zowel voor het begrijpen van hun aard als voor het gebruik ervan als astrofysische sondes. Tot op heden zijn slechts 2 repeterende FRB-bronnen precies gelokaliseerd - meest recent, FRB 180916.J0158 + 65, waar EVN-waarnemingen werden gebruikt om de bron te lokaliseren in een relatief nabijgelegen spiraalvormig sterrenstelsel
Met het AstroFlash-team wil Hessels tientallen repeterende FRB's nauwkeurig lokaliseren en zo een dieper inzicht krijgen in wat deze fascinerende astronomische signalen voortbrengt.